Maak altijd een backup van je belangrijke bestanden

Heb je een nieuwe computer, laptop of Mac gekocht en je wilt alle oude, en voor jou belangrijke data overzetten naar je nieuwe aanwinst. Wij zorgen ervoor dat je alle gegevens op je nieuwe computer kunt blijven gebruiken door het maken van een backup. Ook kunnen wij voor zover de nieuwe computer het ondersteund, instellingen die je op je oude computer had overzetten.

Wij zetten data over, je e-mail inclusief adressenbestand en e-mail account, aansluiten op internet, installeren je netwerk printer en overige software. Als je van een netwerk gebruik maakt, zorgen we ervoor dat alle computers op het netwerk aangesloten zijn. Na afloop nemen we eventueel oude spullen mee en voeren die veilig voor je af.

Maak altijd een backup van uw belangrijke bestanden!

Wat is een backup?

Een backup is niets anders dan een kopie van je belangrijke bestanden, zoals foto’s documenten etc op een andere medium, zoals bijvoorbeeld een externe harde schijf, USB-stick etc.

Backup maken van je bestanden

Je computer start niet meer op: je merkt dat al je belangrijke bestanden zijn verdwenen. De documenten en foto’s zijn nergens meer te bekennen en je hebt deze nergens anders opgeslagen. Op een moment als deze ervaar je maar al te goed het belang van een backup. Voorkom dit door tijdig en met regelmaat een backup te maken.

Wij zullen samen met jou een backup maken van al je bestanden en gegevens. Wij kunnen alle bestanden overzetten op je eigen externe hard schijf of USB stick. Mocht je zelf nog niet in het bezit zijn van zo’n schijf dan kunnen wij deze voor je leveren.

Maak een afspraak en wij regelen het graag, ook al komt de computer of laptop niet bij ons vandaan, voor ons geen probleem!

Bestanden kwijtraken

Helaas kun je op veel manieren je bestanden kwijtraken. Oorzaken zijn bijvoorbeeld een defecte harde schijf of een losse kabel. Ook kan het geheugen of het moederbord defect zijn. Het kan zijn dat de oorzaak erg onduidelijk is: het beeld valt weg of er verschijnt een foutmelding op het scherm. Hierdoor is soms een computer reparatie of laptop reparatie noodzakelijk, maar soms ook niet. Hoe dan ook een backup maken blijft belangrijk!