diensten-trage-laptop-sneller-maken-PC-Hulp-Gemert

Laat regelmatig je computer opschonen!

Je kent het wel; net na aanschaf was de computer een snelheidsduivel, maar inmiddels lijkt het vaak eerder alsof je een slak vooruit probeert te duwen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 38% van de gebruikers vindt dat zijn of haar computer of laptop te traag is. Daarnaast is 42% van de gebruikers ontevreden over de opstarttijd.

Vind je ook dat jou computer of laptop te traag is? Je kunt natuurlijk meteen een nieuwe computer of laptop kopen, maar dit is vaak een hele investering. Een die bovendien vaak overbodig is. Toegegeven, zo nu en dan is het uitbreiden of vervangen van hardware noodzakelijk, maar de goedkoopste snelheidswinst valt softwarematig te behalen!

Vaak weet men niet dat hier heel veel aan te doen is. Het resultaat van ons werk is een computer of laptop die veel sneller werkt!

Laat dus regelmatig je computer opschonen, zo wordt de computer of laptop weer snel.

Maak nu een afspraak

Oorzaken van een trage computer of laptop

Spyware, malware, virussen en andere ongevraagd geïnstalleerde software die informatie vergaart over een computergebruiker en deze doorstuurt naar een externe partij is heden ten dage een groot probleem voor vrijwel iedereen. Deze programma’s kunnen al gauw een groot deel van de systeem bronnen in beslag nemen, en daarmee de computer of laptop hopeloos traag maken.

Opschonen van jou computer; Wacht niet langer!

Hoe langer en hoe vaker je de computer of laptop gebruikt, hoe meer sporen je computergebruik achterlaat. Deze sporen kun je lang niet altijd zien en maken de computer of laptop er niet sneller op. Het gaat dan bijvoorbeeld om downloads en tijdelijke bestanden die de computer of laptop niet zelf wist. Ook kunnen er nog programma’s en bestanden op de computer staan die je allang niet meer gebruikt.

Zelfs als je programma’s helemaal verwijdert, kan het zijn dat er data achterblijft. Deze data neemt veel ruimte in beslag, waardoor de computer traag wordt. Ook een virus of niet geïnstalleerde updates kunnen de computer langzamer maken.

Zorg ervoor dat je altijd een back-up (kopie) hebt van al je belangrijke bestanden!
Maak nu een afspraak

diensten-computer-laten-opschonen-PC-Hulp-Gemert