diensten-ssd-vervangen-binnenkant-PC-Hulp-Gemert

SSD upgrade of harde schijf vervangen

Begint je computer of laptop na vele jaren gebruik toch wat trager te worden? Je kunt dan natuurlijk altijd kiezen voor onze computer APK. Maar dit kan lang niet altijd een oplossing zijn, vaak denk je eerder dat dit ligt aan belangrijke onderdelen ligt zoals de processor of het geheugen. In veel gevallen is een verouderde of defecte harde schijf namelijk de oorzaak voor tegenvallende prestaties.

Wij kunnen je defecte harde schijf natuurlijk gaan vervangen voor een identiek exemplaar, eventueel met meer opslagcapaciteit, waarbij de prestaties van je computer of laptop iets zullen toenemen, echter haal je meer rendement uit een upgrade naar een SSD (Solid State Drive), echter deze schijven zijn vaak duurder in aanschaf dan de gewone harde schijf.

Met een SSD (Solid State Drive) schijf kun je bijvoorbeeld een snelheidswinst merken met het opstarten van Windows of het aanroepen van je bestanden.

5x meer snelheidswinst met een SSD schijf!

Maak nu een afspraak

Wat is het verschil tussen een SSD en een HDD?

Oudere typen harde schijven bevatten een magnetische leeskop die over het oppervlak van de schijf beweegt en zo je gegevens afleest. Dit is een kwetsbaar systeem, dat in de loop der jaren leidt tot fragmentatie van je belangrijke bestanden. Hierdoor wordt een laptop of computer na enige tijd gebruik merkbaar trager.

Daarentegen heeft een SSD ook wel Solid State Drive geen mechanische delen, waardoor de benadering van de gegevens op de SSD schijf vele maken sneller zal zijn! Omdat er in de SSD geen mechanische delen zitten, is deze minder kwetsbaar dan de gewone harde schijf. Je zou het kunnen vergelijken met een USB stick waar ook geen mechanische delen in zitten, zodat je deze overal gemakkelijk mee naar toe kan nemen zonder problemen.

Een upgraden hoeft echt niet ‘eng‘ te zijn!

Wanneer je toch besluit om je computer of laptop te voorzien van een nieuwe gewone schijf of een SSD schijf door PC Hulp Gemert, zullen wij altijd een back-up van je belangrijke bestanden, zoals bijvoorbeeld: foto’s, documenten, email etc. maken.

Nadat de upgrade is voltooid, zetten wij deze back-up voor je terug op de nieuwe harde schijf of SSD zodat je nadat de upgrade weer volledig en zonder verlies van je waardevolle bestanden kunt genieten van je ‘nieuwe’ computer of laptop.

Maak nu een afspraak
SSD upgrade of harde schijf vervangen