diensten-email-problemen-PC-Hulp-Gemert

E-mail problemen oplossen

Komt het verzonden email bericht niet aan? Of krijg je juist geen emails meer binnen? Dit is onhandig en erg vervelend. Vaak worden verkeerde instellingen van je e-mail programma zoals Outlook gebruikt, deze kunnen een oorzaak zijn van verschillende problemen met email, maar ook kan een virus de aanstichter zijn. Het antivirusprogramma zelf kan ook problemen met mailen veroorzaken, deze kan mailtjes tegenhouden.

Veilig internetten is dus van groot belang. Wij zorgen ervoor dat je zonder problemen kunt email met je werkgever, je oma, je moeder of naar school.

OF
OF

E-mailen via POP3 of IMAP, wat is het verschil?

Bij het instellen van een email adres kan je kortweg gebruik maken van twee protocollen, de meeste gebruikte mailtechniek is pop en imap. (POP3 en IMAP). Wat is het verschil tussen deze protocollen, wij leggen het je uit.

Pop3

Als je e-mail gebruikt via het pop(3) protocol dan worden jouw e-mailberichten lokaal op de computer opgeslagen, deze techniek verouderd want er is daardoor geen back-up of synchronisatie tussen meerdere devices.

Imap

Imap(4) is de moderne vorm van het pop(3) protocol. Bij Imap worden mails bewaard op de server van de hosting- of internetprovider (denk aan Ziggo ,KPN of de provider waar jij jouw domein host). Als je een e-mail verwijderd op een device wat Imap mails ontvangt, dan wordt deze ook op de server verwijderd. Verwijder je geen e-mails of archiveer je deze binnen het mail programma, dan worden deze mails ook online bewaard. Jouw contactpersonen en agenda worden niet gesynchroniseerd.

E-mailen via Exchange

Voor zakelijk gebruik is Exchange echt een toegevoegde waarde. Het nadeel van Exchange is, er zijn kosten aan verbonden. Exchange schaf je vaak een via een ICT-dienstverlener.

Het exchange protocol werkt hetzelfde als Imap, met een bijkomend voordeel dat jouw agenda en contacten ook gesynchroniseerd worden. Deze staan zowel online en lokaal op ieder apparaat. Het is ook niet nodig om complexe serverinstellingen op te geven en is daardoor ook minder foutgevoelig. Exchange heeft tevens een ingebouwde anti-spam en anti-malware filter.

OF
OF
E-mail problemen oplossen