Verwijderen van virussen

Home > Diensten > Verwijderen van virussen

Een virus, een vervelend probleem, wij lossen het op.

Het is bijna iedereen wel eens overkomen: een virus op de computer. Dit veroorzaakt doorgaans nogal wat problemen en kan gevaar opleveren voor jou privacy! De computer wordt heel traag, internet werkt niet meer prettig, je bestanden raken corrupt of worden zelfs verwijderd of je persoonlijke gegevens worden naar het internet verstuurd.

Virus, Spyware, Adwar, Ransomware laten verwijderend door PC Hulp Gemert

Tegenwoordig kun je niet meer zonder goede antivirus pakket.

Computer virussen nemen elk jaar in rap tempo toe. Je computer uitrusten met een goede antivirus scanner is daarom ook geen overbodige luxe!

Maar.. Ook al heb je een goede virusscanner op de computer geïnstalleerd staan, je loopt tegenwoordig steeds meer risico een vervelend virus op te lopen. De laatste tijd zijn er veel hardnekkige virussen en Trojaanse paarden in omloop.

Professionele virusscanner

Wij hebben verschillende professionele tools om je computer te scannen om in eerste instantie te bepalen welke virussen er aanwezig zijn. Vervolgens zullen wij gerichte actie’s uitvoeren voor de aanwezige virussen.

Virus verwijderen met professionele tools!

Daarna voeren wij nog enkele uitgebreide virus en malware scans uit om er zeker van te zijn dat je computer weer helemaal schoon is.
Tot slot werken wij je Windows software en je aanwezige virusscanner helemaal bij. Als er geen goede virusscanner aanwezig is zullen wij je adviseren om direct een nieuwe virusscanner aan te schaffen bij ons.

Veel gestelde vragen

Een computervirus is een klein maar schadelijk computerprogramma. Dit kleine programma kan zich in andere programma’s nestelen waardoor het telkens als dat programma start ook zal worden gestart. Sommige virussen zijn in staat zichzelf te verspreiden via het netwerk, een USB stick en je mailprogramma. Door het verspreiden of wissen van jou gegevens kun je  ernstige schade ondervinden en zelfs de controle over je computer verliezen.

Adware is software die ongevraagd advertenties op je computer toont. Vaak heb je dan vervelende pop-up vensters die telkens weer verschijnen en je het werken onmogelijk maken.

Er bestaan ook gratis software die je zelfs wilt gebruiken als deze reclame laat zien. Je hebt dan de mogelijkheid om tegen betaling meer functies te krijgen en tegelijk te worden verlost van de reclame. Dit noemen we dan shareware.

Ransom software (Engels voor een programma dat losgeld vraagt). Het is malware die je kan chanteren door jou computer of jou gegevens te blokkeren. Dit kan alleen ongedaan worden gemaakt door het betalen van losgeld. Maar heel vaak ook niet en dan ben je ook nog je geld kwijt.

Tegenwoordig gebruikt men vaak Cryptoware om alle gegevens op de computer te versleutelen waardoor je er niet meer bij kan.

Malicious software (Engels voor software die kwaad doet) . Dit is alle software die de werking van jou computer kan verstoren, of toegang tot je computer kan verlenen aan kwaadwilligen. Ook kan deze software gevoelige informatie verzamelen en doorsturen. Veel mensen gooien adware en spyware op een hoop maar dat is niet terecht. Spyware registreert toetsaanslagen, surfgedrag en andere privacygevoelige data en stuurt dit door.

Vreemde popups en programma’s die om geld vragen herken je natuurlijk makkelijk, maar diverse virussen, malware of spyware willen graag zolang mogelijk onopgemerkt blijven om op de achtergrond het systeem verder te infecteren, persoonlijke informatie te vergaren, spam te versturen, zich te vermeerderen, enz..

De volgende symptomen kunnen een gevolg zijn van een virus:

 • De computer of laptop werkt ineens langzamer dan voorheen.
 • De computer of laptop start niet meer goed op of valt steeds uit.
 • De computer of laptop start steeds uit zichzelf opnieuw op.
 • Applicaties functioneren niet meer naar behoren.
 • De harde schijf is niet meer benaderbaar.
 • De computer of laptop geeft vreemde meldingen.
 • Pictogrammen zijn verdwenen of werken niet meer.
 • Antivirusprogramma werkt niet meer of is uitgeschakeld.
 • De computer of laptop speelt vreemde geluiden of muziek af.
 • De computer of laptop kan geen printopdrachten meer versturen naar de printer.
 • Automatische Windows-update werkt niet meer
 • Beveiligingscentrum, firewall en / of virusscanner zijn uitgeschakeld
 • De beveiliging van de browser is aangepast
 • Startpagina is veranderd
 • Inlogscherm of bureaublad is verandert
 • Onverklaarbare foutmeldingen bij het opstarten van de PC
 • Mappen of persoonlijke data zijn verdwenen
 • Snelkoppelingen zijn verdwenen of openen met een verkeerd programma
 • Vreemde snelkoppelingen

Een goede bescherming tegen een computervirus is van groot belang voor de werking van je computer, de continuïteit van je werk (bedrijf) en de veiligheid van jou gegevens en jou identiteit. Een goed antivirus programma heeft ook een goede en gebruiksvriendelijke firewall en tevens anti malware en anti spyware maatregelen voor optimale bescherming.

Wij staan voor kwaliteit en derhalve adviseren wij om een goede en betaalbare antivirus scanner aan te schaffen. Wij adviseren dan ook G DATA Internet Security, welke op dit moment als beste uit alle gerenommeerde test met kop en schouder bovenaan staat!

Omdat wij partner zijn van G DATA Internet Security, kunnen wij je tegen een gereduceerd tarief voorzien van een licentie van dit softwarepakket. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zorg ervoor dat je een back-up (kopie) hebt van je belangrijke bestanden!