Slecht of geen WiFi is tegenwoordig heel vervelend

Met je computer of laptop draadloos het internet op gaan is natuurlijk ideaal, maar het opzetten van een draadloos netwerk is niet zo vanzelfsprekend. Er zijn diverse stappen nodig om het aan de praat te krijgen. Veel mensen hebben hier dan ook moeite mee. PC Hulp Gemert kan je draadloos netwerk stabiel en beveiligd opzetten zodat je daarna vlot en zonder haperingen kunt internetten.

Slecht of geen draadloze netwerken, dit probleem lost PC Hulp Gemert voor u op!

Beveiligen van een draadloos netwerk

Wanneer je draadloos van het internet gebruik wilt maken dan zal het draadloze netwerk beveiligd moeten worden met een wachtwoord, want anders kunnen ongewenste personen zomaar gebruik maken van jou internetverbinding. Sterker nog; met een beetje meer kennis kunnen onbekende mensen eenvoudig snuffelen op je computer systeem.

Het beveiligen van het draadloze internetverbinding is dus noodzakelijk. WEP en WPA(2) zijn de standaarden van nu, waarvan WEP tegenwoordig alweer makkelijk te kraken is. WPA(2) geniet dus de voorkeur wat nu ook meestal wordt ondersteund door de geleverde software. Een stukje extra beveiliging is het laten filteren op het MAC-adres van de netwerkkaart.

Valt je draadloze internetverbinding vaak uit?

PC Hulp Gemert kan je daarbij helpen en zal eerst moeten uitzoeken wat de veroorzaker van het probleem is. De router, een verkeerde of verouderde driver of andere netwerken in de buurt kunnen dit soort problemen veroorzaken. Na een controle wijzigen wij voor jou de instellingen en is er weer een stabiele verbinding.

Werkwijze

  • De computer dient bij voorkeur eerst met een netwerkkabel op de router te worden aangesloten.
  • Het is soms noodzakelijk om in te kunnen loggen op de router dus hou de inlog gevens bij de hand.
  • PC Hulp Gemert begeleidt je door de eerste stappen, hierna hoef je zelf niets te doen!
  • De computer zal soms 1 keer opnieuw moeten worden gestart.
0
Draadloze netwerken aangelegd
0
Draadloze netwerken beveiligd