Heb je problemen met het internet, wij helpen je graag!

Tegenwoordig kun je niet meer zonder een goede internetverbinding en e-mail en is het zeer vervelend als dit niet goed werkt. Wij sluiten internet voor je aan, stellen een draadloos netwerk in en helpen je indien nodig aan de benodigde apparatuur en/of abonnementen. Heb je problemen met jou internet, e-mail of (draadloze) netwerk, PC Hulp Gemert kan helpen om weer een betrouwbare en stabiele internetverbinding te krijgen.

Internet problemen zijn snel en eenvoudig opgelost bij PC Hulp Gemert!

Traag internet

Internet opstarten lijkt wel uren te duren. En als je dan eindelijk een internetpagina geopend heeft… loopt deze meteen weer vast. Wij helpen je met het voorkomen en verhelpen van problemen met traag internet. Samen kijken we naar de oorzaken van het langzame internet. Daarna proberen we de problemen zo goed mogelijk op te lossen. Wij leggen je dan meteen ook uit wat er precies gedaan word.

Is je pc al wat ouder en gebruik je deze vaak? Jou computergebruik heeft dan al veel sporen achtergelaten. Deze sporen zijn bijvoorbeeld downloads van programma’s en tijdelijke bestanden. Ook kunnen er nog verouderde of ongebruikte programma’s en bestanden op je computer staan. Dit kan traag internet tot gevolg hebben.

Ook bij verwijderde programma’s kan er data achterblijven. Deze data kost veel ruimte. Hierdoor word je computer of laptop langzaam en kan deze ook vastlopen. Ook een virus of niet geïnstalleerde updates kunnen een oorzaak zijn van traag internet.

In veel gevallen is de WiFi of draadloos netwerk de oorzaak van een niet goed werkend of een traag internet. Uiteraard zullen wij ook hierna kijken wanneer wij bij je aan huis komen om het internetprobleem op te lossen.

Problemen met de WiFi verbinding

Als je een Wifi-verbinding heb kan een traag of slecht werkend internet ook aan een verstoord WiFi signaal liggen, of dat je onvoldoende bereik heb met het wifi-netwerk. Een structurele oplossing dient te worden gevonden en metingen zullen moeten worden verricht om het probleem vast te stellen.

PC Hulp Gemert helpt graag met het opzetten van jouw draadloze internet en netwerk en helpt je met de aanschaf van de juiste apparatuur.

Veilig internetten

Vraag je jezelf wel eens af of je wel veilig aan het internetten bent? Of wat je kunt doen om veilig te internetten? In een tijd waarin internet steeds meer het centrale middelpunt van ons leven wordt (denk aan e-mail, sociale netwerken en internetbankieren), is het heel belangrijk dat dit veilig gebeurt!

Een eerste stap is natuurlijk een goede virusscanner en firewall. Maar dit is nog niet alles. Ook het up-to-date houden van software is belangrijk. En last but not least: het is heel belangrijk dat je onjuiste situaties herkent.

Stel jezelf de volgende vra(a)g(en)?

  • Hoe weet ik dat mijn informatie beveiligd is op internet?
  • Hoe voorkom ik dat ik virussen binnenkrijg bij het internetten?
  • Hoe weet ik of ik inkomende e-mail kan vertrouwen?
  • Hoe controleer ik of mijn virusscanner en firewall nog goed functioneren?

Als jij dit wilt, nemen wij stap voor stap met je door hoe je zelf de belangrijkste instellingen van jou computer controleert.

Aansluiten op het internet bij je provider(s)

Wij sluiten moeiteloos vaste en draadloze internetverbindingen voor je aan. Tevens zal het internet op je computer worden geconfigureerd, zodat je meteen aan de slag kunt. Internetaansluitingen op meerdere computers met een router is uiteraard ook mogelijk. Ook de abonnementskeuze, aansluiting en instellingen van Ziggo, KPN  etc. kunnen wij voor je verzorgen.

Thuisnetwerk instellen

Heb je meerdere computers thuis maar heb je problemen om de bestanden gedeeld te krijgen? Wil je een printer vanaf meerdere computers kunnen gebruiken? Of kun je het internet niet (meer) op, of is het internet traag?

PC Hulp Gemert kan dit op locatie uitstekend en snel voor je oplossen zodat je direct weer aan de slag kunt.

Wij kunnen jou computers, printers, mobieltjes en andere rand apparatuur op elkaar aansluiten, zodat je bestanden kunt delen en met meerdere computers gebruik kunt maken van dezelfde printer. Tevens stellen we de beveiliging en toegangsrechten geheel naar wens in.

Je thuisnetwerk beveiligen

Wij zorgen ervoor dat niet zomaar iedereen in je computers kan komen.

  • Aansluiten van een (WI-FI) router
  • Een (Wi-Fi) Router plaatsen/beveiligen met een persoonlijke toegangscode.